Wednesday, March 30, 2016

666 - Numerical Doom and Failure!

Our focus is wrong!  Instead of focusing on the "mark of the beast," let's focus on the TRUE mark...THE MARK OF CHRIST!

https://www.youtube.com/watch?v=hS76_iBpYwc&feature=youtu.be

Lesson Sheet for the Class:

REVELATION! - “Written To Us, About Us or For Us?” Lesson 44
Chapter 13 – Continued – Part VI
Archdale church of Christ 03.30.16

What are our 6 principles of understanding Revelation? 1) No C_________________ with other passages, 2) These events will take place S______________ and 3) This letter is written to the 7 C___________ of A_______ and are not written To ________ or About _________. 4) Theses things are, however, written F______ us! 5) This letter is written in highly S______________ language. 6) One will find Revelation most difficult to understand, comprehend and apply without always having open the O________ T___________________.
The D_________ is S_____________, the B_______________ is R____________ (The combination of both the E_____________ and the E__________ himself) and the 2nd Beast is F___________ R_______________. The two horns of the second beast likely represent the combination of C____________ and S____________ which in Rome were known as the P_______________ and the C________________. The former represents the political A______________ and the latter represents the R_______________ authorities. False religion, then and now, are supported by P______________ signs and wonders.
1. The emperor cult was used as a U_______________ tool for empire building. Since the emperor “miraculously” provided things that no one ever had before (The P_________ R____________, Protection from all enemies, Lavish R_______________ for soldiers and others loyal to the state, Universal T____________ and commerce, Imperial H_________________, Aqueducts bringing W_________ where none was before, an empire wide M___________ delivery system and many other benefits…why shouldn’t he be worshipped as a god?
2. 13.15 – Noting the above, this far away person providing all these things, was considered deserving of W______________ as a god by both Province and Commune. Adoration as “C__________ and L_________ “seemed reasonable” under these circumstantces.
3. Such adoration was D__________________ as a sign of L_____________ to the state. In the area of the 7 churches, ____ out of 7 had both P__________ and Altars. __________ out of 7 had I___________ T_____________ with the very first built to honor Julius Caesar in ________ B.C. in P_______________ which the Lord Jesus refers to as the “____________ of S____________.”
4. This E_________________ documentation was caused to fall upon A_____.
a. The S__________ and the G______________
b. The R____________ and the P_____________
c. The F_____________ and the B____________
5. What two places might this “mark” be placed?
6. As with everything else, this “mark” is false as it is not the true mark.
a. &.3 ____________________________________________
b. 9.4 _____________________________________________
c. 14.1 ____________________________________________
d. 3.12 _____________________________________________
e. 22.4 ____________________________________________
7. This word translated “mark” is from the original “charagma” which means to S___________, E_________, E_____________, I ______________or B____________. Whatever form it took, anyone not having the “mark” could not have any right in society to move, work or even L____________.
8. The “beast” was worshiped as the very epitome of T______________ and C______________ while the one not bearing his mark could not even as much as trade.
9. What kind of similar boycott do Christians face today?
10. What does the number 6 represent in Scripture?
11. What would it mean tripled?
12. To the Jew, the number 6 meant D____________ and F_______________. Times it by 3 (perfect) it would mean the most C______________ failure and D_______________ forever…that which results in D_________________.

TEACHERS COPY:

REVELATION! - “Written To Us, About Us or For Us?” Lesson 44

Chapter 13 – Continued – Part VI – Primary Sources: The Bible and Homer Hailey’s REVELATION: An Introduction and Commentary

Archdale church of Christ 03.30.16

What are our 6 principles of understanding Revelation? 1) No CONTRADICTIONS with other passages, 2) These events will take place SOON and 3) This letter is written to the 7 CHURCHES of ASIA and are not written To US or About US. 4) Theses things are, however, written FOR us! 5) This letter is written in highly SYMBOLIC language. 6) One will find Revelation most difficult to understand, comprehend and apply without always having open the OLD TESTAMENT.

The D_________ is S_____________, the B_______________ is R____________ (The combination of both the E_____________ and the E__________ himself) and the 2nd Beast is F___________ R_______________. The two horns of the second beast likely represent the combination of C____________ and S____________ which in Rome were known as the P_______________ and the C________________. The former represents the political A______________ and the latter represents the R_______________ authority. False religion, then and now, are supported by P______________ signs and wonders.
ANSWERS: Dragon, Satan, Beast, Rome, Emperor, Empire, False Religion, Church, State. Province, Commune, Authority, Religious, Pseudo

1. The emperor cult was used as a U_______________ tool for empire building. Since the emperor “miraculously” provided things that no one ever had before (The P_________ R____________, Protection from all enemies, Lavish R_______________ for soldiers and others loyal to the state, Universal T____________ and commerce, Imperial H_________________, Aqueducts bringing W_________ where none was before, an empire wide M___________ delivery system and many other benefits…why shouldn’t he be worshipped as a god?
ANSWERS: Unity, Pax Romano, Retirement, Trade, Highways, Water, Mail
2. 13.15 – Noting the above, this far away person providing all these things, was considered deserving of W______________ as a god by both Province and Commune. Adoration was C__________ and L_________ and “seemed reasonable” under these circumstances.
ANSWERS: Worship, Cultic, Local
3. Such adoration was D__________________ as a sign of L_____________ to the state. In the area of the 7 churches, ____ out of 7 had both P__________ and Altars. __________ out of 7 had I___________ T_____________ with the very first built to honor Julius Caesar in ________ B.C. in P_______________ which the Lord Jesus refers to as the “____________ of S____________.”
ANSWERS: Demanded, Loyalty, Five, Priests, Six, Imperial Temples, 28, Pergamon, Seat, Satan
4. This I_________________ documentation was caused to fall upon A_____.
a. The S__________ and the G______________
b. The R____________ and the P_____________
c. The F_____________ and the S ____________
ANSWERS: Imperial, All, Small and Great, Rich and Poor, Free and Slave
5. What two places might this “mark” be placed?
ANSWERS: The Forehead and the Right Hand
6. As with everything else, this “mark” is false as it is not the true mark.
a. 7.3 ____________________________________________
b. 9.4 _____________________________________________
c. 14.1 ____________________________________________
d. 3.12 _____________________________________________
e. 22.4 ____________________________________________
ANSWERS: The “true mark” is: Sealed on the servants of God, The Seal of God is on their foreheads, The Father’s Name is written on their foreheads, The Name of my God and the City of my God shall be written, His Name shall be on their foreheads.
7. This word translated “mark” is from the original “charagma” which means to S___________, E_________, E_____________, I ______________or B____________. Whatever form it took, anyone not having the “mark” could not have any right in society to move, work or even L____________.
ANSWERS: Sear, Emblaze, Engrave, Imprint, Brand, Live
8. The “beast” was worshipped as the very epitome of T______________ and C______________ while the one not bearing his mark could not even as much as trade.
ANSWERS: Trade, Commerce
9. What kind of similar boycott do Christians face today?
ANSWER: Economic Boycotts by libertines and the like such as the threat of the NBA not to play the All Star Game in Charlotte as NC legislature has passed legislation protecting women and children in public restrooms from sexual deviants pretending to be “sexually confused.”
10. What does the number 6 represent in Scripture?
ANSWER: Man and his shortcomings, the Jew considered the number 6 to represent “doom and failure.”
11. What would it mean times 3?
ANSWER: Ultimate failure of mankind before God
12. To the Jew, the number 6 meant D____________ and F_______________. Times it by 3 (perfect) it would mean the most C______________ failure and D_______________ forever…that which results in D_________________.
ANSWERS: Doom, Failure, Compound, Doom, Damnation
ONGOING LESSONS CAN BE FOUND AT: HTTP://GOSPELCALL.BLOGSPOT.COM REMEMBER TO INVITE YOUR FRIENDS AND COWORKERS TO THESE STUIES WHERE ALL ARE WELCOME

ONGOING LESSONS CAN BE FOUND AT: HTTP://GOSPELCALL.BLOGSPOT.COM REMEMBER TO INVITE YOUR FRIENDS AND COWORKERS TO THESE STUDIES WHERE ALL ARE WELCOME






Ephesians 6.5 - 9 - Slaves, Bondservants, & Christ

https://us2-broadcast.officeapps.live.com/m/Broadcast.aspx?Fi=183c122a371e2478%5Fd1791815%2Dcdaf%2D4a5f%2Dbd82%2D81e8e62e80a6%2Epptx